Játékos német nyelvoktatás

2 éves kortól

Miért érdemes németet tanulni?

Érvek a némettanulás mellett.

Miért fontos a korai nyelvoktatás?

Milyen előnyöket tud nyújtani?

Mitől hasznos?

Milyen egy Regenbogen foglalkozás?

Könnyed!

Stresszmentes!

Rugalmas!

Aktív!

Másmilyen!

Játssz velünk!

és tanulj német szavakat,

szórakozva!

Nézd velünk!

A legjobb YouTube-os

német nyelvű

meséket és dalokat!

Csatlakozz hozzánk Facebook-onIratkozz fel YouTube-csatornánkra

Miért fontos a korai nyelvoktatás?


A gyerekek első éveikben több nyelvet is képesek akár anyanyelvi szinten elsajátítani. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy gyerekkorban az agysejtek közötti kapcsolatok száma sokszorosa a serdülőkor utáninak.
Azok a gyerekek, akik ebben az időszakban több nyelvvel találkoznak, rugalmasabbak, befogadóképesebbek, mint egynyelvű társaik.

A korai nyelvtanulás legfontosabb előnyei:

  • a gyerekek korán megtapasztalják, hogy egy fogalmat több szóval is ki lehet fejezni (pl. a Regenbogen vagy a rainbow ugyanazt a szivárványt jelenti), így gondolkodásuk rugalmasabb, elvonatkoztató képességük jobb lesz, ezáltal intelligenciájuk is jobban fejlődik,
  • az idegennyelv tanulás az anyanyelv használatára is pozitív hatással van, a gyerek helyesebben, szebben beszéli az anyanyelvét is,
  • a korai nyelvtanulás megalapozza a későbbi nyelvtanulást, elősegíti a magabiztos, gátlásoktól mentes, stressz nélküli nyelvhasználatot,
  • a gyerekek a dalokból, történetekből sokat megtudnak az idegen ország kultúrájáról, nyitottá válnak más nyelvek és kultúrák iránt,
  • a tanulási folyamatok és tanulási stratégiák elsajátítása is egy hasznos "mellékhatása" a megfelelő módon végzett korai nyelvoktatásnak.Az idegennyelv elsajátításának 3 szintje van:

  1. kiejtés és hangkészlet elsajátítása,

  2. nyelvtan elsajátítása,

  3. szavak, szókincs elsajátítása.


Ezek közül a szavak elsajátítása a legkönnyebb, akár idősebb korban is. Az idegen nyelv hangkészletének és nyelvtanának elsajátítását azonban 10 éves kor előtt érdemes elkezdeni, sőt, ha lehet, minél hamarabb.

Szakemberek szerint a “nyelvtanítást” akár újszülött korban érdemes elkezdeni, mert a hangkészlet (fonémák) észlelése már 1,5-2 éves korban lezárul. Ha ez idő alatt az anyanyelvin kívül más hangingerek is érik a gyereket, más nyelvet is hall, gazdagabb hangkészlettel fog rendelkezni.

A kisgyermekkori nyelvelsajátítás az anyanyelv elsajátításához hasonló módon történik. A nyelvtani szabályokat a magyar nyelvhez hasonlóan, az idegen nyelven sem tudatosan, hanem érzésből használja a gyerek.

Ehhez már az is elég, ha az óvodások énekelgetnek, játszanak, verseket és szavakat tanulnak. Fontos, hogy a tanulás ebben az életkorban valamilyen játékos formában történjen. Nem szükséges a kiejtésüket vagy a nyelvtant kijavítani, a sok ismétlés, gyakorlás által úgyis egyre jobb lesz a gyerekek kiejtése, egyre kevesebb lesz a nyelvi pontatlanság. A gyerekek ezáltal felszabadultan használják a nyelvet, folyamatosan sikerélményük van. Ez a stresszmentes tanulás és nyelvhasználat áttevődik majd a későbbi tudatos nyelvtanulásra is.

Ezzel szemben, aki 10 éves kor után kezdi a nyelvtanulást, tudatosan tanul, helyesen akarja alkalmazni a tanult szabályokat, fél attól, hogy valamit helytelenül mond, tele van gátlásokkal, ami stresszessé, gyötrelmessé és ezáltal kevésbé hatékonnyá teszi az egész nyelvtanulást.

Minél hamarabb kezd el ismerkedni a gyerek az idegen nyelvvel, annál kevesebb energiájába kerül tökéletesen elsajátítani azt és annál magabiztosabb nyelvhasználóvá válik idősebb korban.


Ezért nem lehet elég korán kezdeni.További információk és időpontegyeztetés:
a +36 20 506 7861 számon vagy a Kapcsolat oldalon!